یکی از انواع بیماری های زنانه بیماری التهاب لگنی می باشد. این بیماری منجر به ایجاد عفونت در اندام های داخلی تولید مثلی مانند رحم، لوله های رحمی و نیز لگن می گردد. در صورتی که این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود می توان آن را درمان کرد و از بروز خطرات مختلف از جمله وارد شدن عفونت در داخل خون جلوگیری کرد. وارد شدن این عفونت ها به داخل خون، می تواند، عوارض جبران ناپذیری نظر مرگ را به همراه داشته باشد. بنابراین جلوگیری، تشخیص و درمان بیماری های زنان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در این مقاله در مورد درمان عفونت های رحمی و مزایای آن پرداخته شده است. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
- ۱ بیماری التهاب لگن
- ۲ عوارض بیماری التهابی لگن
- ۳ علائم و نشانه های بیماری التهاب لگن
- ۴ علل زمینه ساز بروز بیماری التهاب لگن
- ۵ آیا بیماری التهاب لگنی از راه جنسی قابل واگیر است؟
- ۶ روش های تشخیص بیماری التهاب لگن
- ۷ درمان بیماری التهاب لگن
- ۸ انجام جراحی بیماری لگن
- ۹ مراجعه به بیمارستان به جهت درمان التهاب لگن
- ۱۰ مراقبت های پس از درمان التهاب لگنی
- ۱۱ هزینه درمان بیماری التهاب لگن
بیماری التهاب لگن
بیماری التهاب لگنی به عفونت نواحی رحمی از جمله لوله های رحم و سایر بخش های اندام تولید مثلی در زنان اشاره دارد که با درد هایی در بخش های تحتانی شکم همراه است. این بیماری ناشی از بیماری هایی است که با عنوان بیماری های آمیزشی شناخته می شوند. بیماری هایی مثل عفونت همراه سوزاک یا کلامیدیا می توانند سبب بروز بیماری التهابی لگن شوند.
عوارض بیماری التهابی لگن
مهم ترین عارضه ها و پیامد های منفی ای که در نتیجه بیماری التهابی لگن ایجاد می شوند موارد زیر هستند:
- حاملگی خارج از رحم: گاهی لوله های رحمی به طور ناقص مسدود می شوند در این شرایط تخمک ها در خارج از رحم و در لوله های رحمی جای می گیرند و رشد می کنند. به این شرایط حاملگی خارج از رحم گفته می شود.
- ناباروری: عفونت های داخل لوله های رحمی می توانند موجب انسداد کامل لوله های رحمی شوند. در نتیجه مسیر انتقال اسپرم ها به داخل رحم و انجام لقاح طبیعی غیرممکن است و در نهایت موجب ناباروری زنان می شود.
- ایجاد آبسه در نواحی داخلی لگن
- ایجاد درد های مزمن لگنی
علائم و نشانه های بیماری التهاب لگن
از نشانه های بیماری التهاب لگن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عفونت لوله های رحمی
- درد در بخش های تحتانی شکم: این علامت شایع ترین نشانه بروز این بیماری است که اغلب زنان آن را تجربه می کنند.
- تب
- ترشحات عفونی با بوی ناطبوع
- رابطه جنسی دردناک
- احساس سوزش و درد در حین ادرار کردن
- تجربه پریودی های نامنظم
علل زمینه ساز بروز بیماری التهاب لگن
عواملی که باعث می شود خطر و احتمال ابتلا زنان را به این بیماری افزایش دهند:
- دچار شدن به بیماری سوزاک یا کلامیدیا
- رابطه جنسی در سنین پیش از ۲۵ سالگی
- داشتن شرکای جنسی متعدد
- روابط جنسی پر خطر و بدون کاندوم
- شستشوی واژن غیر بهداشتی
- تجربه بیماری التهاب لگن
آیا بیماری التهاب لگنی از راه جنسی قابل واگیر است؟
بیماری التهاب لگنی از طریقه رابطه جنسی، به راحتی منتقل می گردد. بنابراین در صورت وجود التهاب در زن، مرد نیز حتما به این عفونت مبتلا می باشد.
روش های تشخیص بیماری التهاب لگن
به دلیل این که علائم و نشانه های بیماری التهاب لگن بسیار خفیف هستند روند تشخیص قدری دشوار و پیچیده است. به منظور تشخیص بیماری رحمی، پزشک اقدام به معاینه لگن و بررسی نشانه های ظاهری عفونت می نماید. پزشک متخصص در صورت تشخیص به وجود عفونت در ناحیه لگن ممکن است، اقدام به نمونه برداری و کشت سلول های دهانه رحمی نماید. همچنین آزمایش ادرار کمک شایانی به تشخیص بیماری های لگنی دارد. در صورت تشخیص قطعی وجود عفونت در لگن پزشک ممکن است آزمایش هایی نظیر سونوگرافی، نمونه برداری از آندومتر و لاپاراسکپی را تجویز نماید. سونوگرافی از جمله روش هایی است که می تواند در مسیر تشخیص دقیق این بیماری به متخصصین زنان کمک کند. در صورت نیاز نیز می توانند از آندومتر نمونه برداری کنند.
درمان بیماری التهاب لگن
درمان این بیماری اساسا با مصرف انواع قرص های آنتی بیوتیک انجام می شود. نوع استفاده از آنتی بیوتیک ها به شکل خوراکی و وریدی است که در زنان مختلف بسته به شرایطی که تجربه می کنند و بسته به وخامت بیماری شان یکی از این دو نوع روش درمانی بکار گرفته می شوند.
در مواردی که آبسه در لگن دچار پارگی شده باشد باید زن تحت عمل جراحی قرار گیرد. البته این روش درمانی در موارد نادری برای زنان انجام می شود و در اغلب موارد استفاده از آنتی بیوتیک ها روند بهبودی عفونت ها را در نواحی داخلی رحمی تسهیل می کند.
انجام جراحی بیماری لگن
بیماری التهاب لگن از بیماری هایی است که معمولا با دارو درمان می گردد. لیکن در موارد بسیار نادری ممکن است به روش جراحی توصیه گردد. در مواردی نظیر پارگی آبسه در لگن و یا عدم پاسخ عفونت های لگنی به درمان دارویی درمان جراحی توصیه می گردد.
مراجعه به بیمارستان به جهت درمان التهاب لگن
در صورت بارداری یا وجود آبسه در ناحیه لگنی ضروری است که بیمار به بیمارستان مراجعه نماید. سایر موارد درمان التهاب لگنی، با مراجعه ساده به مطب پزشک قابل درمان می باشد.
مراقبت های پس از درمان التهاب لگنی
به منظور درمان التهاب لگنی، معمولا داروهایی متناسب با نوع عفونت تجویز می گردد. بنابراین لازم است که از مصرف داروهای خودسرانه اکیدا خودداری شود. همچنین ضروری است که به منظور عدم بازگشت التهاب دوره مصرف داروها تکمیل شود. در جریان درمان التهاب لگنی ضروری است که شریک جنسی نیز تحت درمان قرار بگیرد. زیرا در صورت عدم درمان یکی از طرفین، احتمال ایجاد التهاب مجدد بسیار بالا می باشد.
هزینه درمان بیماری التهاب لگن
هزینه درمان التهاب لگن بسته به نوع التهاب و تخصص پزشک متفاوت می باشد. به منظور اطلاع دقیق ضروری است که تحت معاینه پزشک متخصص قرار گرفته شود.
کلام آخر
در این مقاله شما را به یکی از انواع بیماری های زنانه یعنی التهاب لگن آشنا کردیم. یکی از مهم ترین توصیه هایی که داریم این است که در صورتی که با علائم و نشانه های غیر طبیعی ای مواجه هستید حتما در اولین فرصت با یکی از بهترین متخصصین زنان و زایمان مشورت کنید و معاینات لازم را انجام دهید. در صورتی که بیماری التهاب لگن به موقع تشخیص داده شود می توان درمان موفقی را پیش بینی و از بروز خطرات احتمالی پیشگیری کرد.
۰ Comments